Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.1.2005, Josef Brož, recenze
Značka Plextor má skvělý zvuk a renomé mezi většinou uživatelů. Produkty Plextor vždy patřily k tomu nejlepšímu na trhu. Od konkurence se Plextor odlišoval především výkonnými a vybavenými mechanikami. Skvělé parametry však vyvažovala poměrně vysoká cena.
Norbi | 11.2.200619:28
moj problem je taky isty, mam ho napojeny na sec cably ako master, za nim mam este na slave DVDrom, v biose sa neda nastabit DMA iba vo win, ale aj tak to je zle, napaluje velmi dlho a zatazenie je nenormalne, skusal som na inom PC, tam to slo normalne, akurat ze read buffer asi 4krat skocil na 40percent a potom naspat
Odpovědět0  0
Martin Hudec | 24.1.20060:15
Zdravim vsechny odborniky, procetl jsem diskuzi a nenasel odpoved na svuj problem. Mam P4 2,4GHz a na sec kanale DVD palirnu PX712a. Na IDE kanalu je v rezimu PIO4, ale kdyz ma cist CD, DVD ­(prehravat, kopirovat...­) tak se zatez procesoru vysplha na 98% a kopirovani jednoho DVD ­(4,7GB­) trva cca 30­-40min. Vypalovani jsem jeste nezkousel, ale nepredpolkladam zlepseni. Muzete mi pomoct co s tim? Uz jsem zkusil ji dat jako slave na primar, jako master na seckundar. Nic nepomohlo... dik
Odpovědět0  0
DavaPreca | 24.1.20060:54
Takze se Vam mechanika stale hlasi pouze jako PIO4 ano? v jakemkoliv nastaveni? Podivejte se jeste do biosu jestli nemate nekde vypnute DMA u kanalu, protoze jinak si to nedovedu vysvetlit.I 40zilovy kabel umi aspon UDMA 33. Pripadne zkuste mechaniku v jinem PC,jestli neni nekde chyba v ni.Dave
Odpovědět0  0
Martin Hudec | 24.1.20063:05
Presne tak, ve vsech rezimech se hlasi jako PIO4, vypnuty DMA asi neni, protoze napr na primaru jsem ji mel jako slave a tam mi disk jde na UDMA4 a taktez PIO4. V technickych parametrech je ze umi PIO4 a UDMA 33. Jedine co je malinko matouci je, ze na zadni strane ma moznost MASTER­-SLAVE­-CABLE SECELT­-DMA... pricemz jsem zkousel i onu variantu DMA a nic... Navod primo odkazuje na zapojeni sec IDE a master. Asi ji zkusim opravdu vymontovat a zkusit v jinem PC.
Odpovědět0  0
Anonimus | 24.1.200620:54
Nemusis tu nechaniku ani montovat do ineho kompu. Podla toho co si napisal, tak je to jednoznacne. Pocitac prideluje pristup na zariadenie ­(v nasom pripade mechnika­) podla najpomasieho zariadenia, ktore je pripojene ­(HDD­). Ak HDD ma pristup PIO4 tak mechanika ktora je slave nemoze bezat rychlejsie, lebo je limitovana HDD­-ckom. Ak by si mechaniku pripojil samostatne na secondary calbe, tak by mohlo ­(teoreticky­) ist rychlejsie. To bude asi problem preco ma PIO4 mod. Preco je tam take zatezenie CPU, to ti nepoviem !
Odpovědět0  0
DavaPreca | 24.1.200621:01
Zatezuje to CPU jednoduse proto, ze je to PIO4, tam je to nejak, ze DMA ulehcuje procesoru pri prenosech, proto je zatizeni pak nizsi. A taky psal, ze kdyz to da na primary slave, tak na primary master ma disk ktery jede na DMA4, ale mechanika porad na PIO4,aspon pokud jsem to dobre pochopil. Podle me je asi chyba v mechanice, ze se nenecha spravne nadetekovat. Zkusil bych v jinem PC,pokud se bude chovat stejne,tak reklamace, pokud je to jeste mozne. Mimochodem co u te mechaniky pise BIOS jako transfer mode? PIO4 ze pouziva, ale ze umi i DMA, nebo je tam jen PIO4? Dave
Odpovědět0  0
Martin Hudec | 24.1.200622:03
DavaPreca: Presne tak, pochopil jste me dokonale... V Biosu si sama dle automatiky zvoli PIO4, nastaveni DMA neni mozne, nastavuji pouze druh zarizeni a sam si zvoli druh komunikace... Martin
Odpovědět0  0
Martin Hudec | 24.1.200621:56
Je mi lito, ale z vaseho vzkayu prameni nepochopeni situace. Mechanika je na sec IDE absolutne sama, disk je veden jako prim IDE a snad jen upresnim je v rezimu UDMA6. Coz to uz neni podstatne. Kazdopadne mechaniku disk rozhodne brzdit nemuze, protoze z DMA podporuje mechanika pouze UDMA33. Tak to jen na vysvetlenou. ALe i tak dekuji.
Odpovědět0  0
Anonimus | 26.1.200616:37
Takze, mechanika sa stale hlasi ako PIO4 bez ohladu na to ci je na primari alebo na secandary cable ? Tak skuste nasvicovat mechaniku na secondary cably ako master, napiste odpoved ci sa nieco zmenilo, ak nie tak ju skuste inde !
Odpovědět0  0
dure rex | 30.7.200517:37
to me vubec nevadi jen me prevkalpilo ž jsem ji muel zapojit přímo na prkno amy me jela.... ale HDD mi s radiču jede Mechaniky opticke asi z tadičů nejedou a to jsem nekopoval asocialni radič adptec Sa1210.. s chipem intel..
Odpovědět0  0
Durex rex | 30.7.200516:49
Chytrolíni poradte mi, jak mi má OS WIN XP s SP2 identifikovat PLEXTOR 716 SA? Zkuošel jsem to na jiném řadiči a pořád nic, pak jsem přehodi řadice v PCI a nainstaloval ovladač SATA a pořád nic, ale mechanika mi funguje v jiném počítači tak nevím jak dál mám chipovou sadu intel 875P a 6X SATA vstupy a dva IDE a take je prada že vše mi jede na SATA mimo te mechaniky. Předem dik za odpověd
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
guzii (375) | 31.7.200516:38
Zkoušel jsi nakopat novej BIOS na desku? Měl by obsahovat i nový biosy pro přídavný SATA řadiče nebo na co to vlastně připojuješ ;)
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 10.1.20059:34
Nevim, proč by si měl někdo kupovat Plextor, když je to naprosto obyčejná mechanika, kterou si koupí dva Josefové a Karel a ostatní data od nich nepřečtou. Jestli něco, tak LG. Ram se hodí.
Odpovědět0  0
Jirka M. | 12.1.200511:30
A pritom stacilo strucne napsat: ­"Mne rodice na Plextora nikdy nedaj.­" misto tech trapnych kecu. :o­)­)­) BTW nejsem Karel ani Josef. :)
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 12.1.200520:28
Kdyby tvoje odpověd za něco stála, tak bych argumentoval; Ale v tvym případě stačí napsat: Smaž si na ní vajíčka, chudáčku, protože k ničemu jinýmu ti nebude. BTW. My, pracující lidé, nemusíme žádat rodiče, jako ty.
Odpovědět0  0
miško | 13.1.200513:15
Než tu začnete kvákat něco o tom, že si DVD­(CD­) vypálené na Plextoru 712 nepřečtete na jiné mechanice, tak si to vyzkoušejte! Nemáte možnost? Tak mlčte. Pokud použijete vyzkoušená média a rychlost, tak je přečtete kdekoliv. S posledními firmwarem a slušnými médii je kvalita srovnatelná s čímkoliv. A rychlost? Pokud si POŘÁDNĚ prostudujete více recenzí ­"16stek­" ­(v angličtině­), tak zjistíte že řada z nich vypaluje při rychlosti 16x stejně nebo pomaleji než 712 12x. To bohužel platí i o novém Plextoru, který je mnohem problematičtější.
Vůbec celý pokřik kolem vypalování rychlostí 16 na mě zatím působí tak trochu jako humbuk. Médií pro tu rychlost je málo, kvalita nejistá, při zvolených vypalovacích strategiích ­(různé kombinace Z­-CLV a P­-CAV atp.­) a zásazích Burn­-proofů je to málo použitelné. Zatím.
Naopak přidaná hodnota Plextorů ­(Plextools, doplňkové funkce a měření kvality médií jsou velmi zajímavé.
DVD­-RAM je perfektní formát, ale podporuje jej jen LG a Panasonic. Takže proč kritizovat jenom Plextora? Tutéž chyby děláv většina výrobců. Já osobně ještě víc postrádám podporu DVD­-RAM v cartridge, tím ztrácí formát glanc ­- ale to je můj osobní názor.
Když chcete kategoricky něco tvrdit, argumentujte. Jo ­- vyzkoušejte si někde toho Plextora, důkladně. Bývají trošku předražení, ale vydrží. V každém případě existuje řada kvalitních a levnějších alternativ s jiným vyvážením kladů a chybek ­(Benq, Nec, LG, Pioneer­). Když ale chcete garantovano kvalitu ­(i když ne úplně tu nej nej­), rychlost, trvanlivost, měření médií a ­"bonusové­" funkce, budete hledat těžko. Nejsme malí kluci, rychlost už pomalu přestává být nejdůležitší! Vždyť ta 12 nebo dokonce 8 docela stačí...
Miško
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 13.1.200516:46
Tak to se pleteš, mam dost špatnejch zkušeností s čitelností DVD při čtení­/zápisu v různých značkách mechanik. Asi jsi nezkusil třeba Teac+HP při vyšších rychlostech, jinak bys určitě netvrdil, že s čitelností není problém. Je, a vždy bude, to vyplývá už u technický stavby optickejch nosičů. Tenhle problém nevyřeší žádná mechanika, ani médium, ale zcela nová technologie. Tady se rozebírá Plextor, tak nebudu za absenci RAM kritizovat někoho jinýho, ne? A když tvrdíš, že ti stačí vypalovat 8x, tak proč se zajímáš o tuhle mechaniku.. Mimochodem, myslim, že srovnávat Benq s Pioneerem, je trochu od věci. Pioneer byl a je přece jen úplně jiná třída a úplně jiná značka ­(nejen v DVDRW­).
Odpovědět0  0
MiŠko | 23.1.200517:35
V tuto chvíli vůbec neřeším problém přenositelnosti médií DVD všech nahrávatelných formátů! Ten je ­- bohužel ­- reálný. Jenom si myslím, že Plextor v tom není o nic horší, než jiné povedené značky. Spíš lepší. Argumentujete trošku šejdrem :­-­)
Nebudu se opakovat, okrajovost RAM mě mrzí u všech ­(Plextor v tom není ­"sám­", dalo by se místo křiku napsat ­"tak jako většina...­"). Navíc mě děsí budoucnost nových formátů, které jsou od počátku mechanicky velmi zranitelné ­- úžasný ­"coating XY­" odstraní nutnost cartridge... Fuj.
Na druhou stranu zřejmě dotažená technolgie UDO nejspíš skončí ještě hůř než DVD­-RAM. Jako specialita pro backupy, s minimální tržní penetrací a vysokými cenami. Mimochodem malé rozšíření představuje paradoxně další riziko pro budoucí uživatele, ale to jsem odbočil jinam ­(viz: http:­/­/www.iasa­-web.org­/iasa0013.htm­).
Proč se zajímám o Plextora? To jo dobrá otázka. O cenu mi nejde ­(je trošku předražený, ale 712 v době nástupu 716 je únosná­). Výsledky v testech nejsou jedinečné, i když velmi vyrovnané ­(srv. více testů i v angličtině­), s aktuálním firmwarem je v pořádku. Tak proč:
1­) důvěra, dobré zkušenosti z minula ­(stále skvělá 12­/10­/32S z r. 2001 a neméně dobré Premium doma­). Při troše štěstí vydrží víc než 2 roky.
2­) vyrovnané výsledky ­(nezajímá mě kvalita čtení, proto ji nekupuju!­)
3­) schopnost dosáhnout při správné strategii perfektní vypálená média ­(archivace!­) Proto nechci plnou rychlost za každou cenu. Spíš si myslím, že když je 12x, 16x slušná, tak osmička bude SPOLEHLIVĚ ZVLÁDNUTÁ. A ona je, za tím si stojím.
4­) měření stavu médií ­- opakovatelné, srovnatelné ­(srv. mé Premium­). Rozšířenější Lite­-on ­(a jeho klony­) mají podle diskusí velký rozptyl výsledků.
5­) další doplňky spojené s Plextools
-­-­-­-­-
Už je vám jasné, proč se píše, že ­"je to mechanika jen pro některé ­(znalé­)­" atp. Vy si ji koupit nemusíte, dokonce vás to nemusí nijak mrzet, protože se dá dobře vybrat i levněji.
Pokud se týká srovnání Pioneera a Benq, tak mám čisté svědomí. Poslední mechaniky Benq a NEC jsou dobře srovnatelné jak Pioneerem, tak i Plextorem. Pro většinu lidí ­(aplikací­) podávají stejné výsledky a nějaká přidaná hodnota pro ně není podstatná.Rozdíl už není tak propastný jak kdysi, ale pořád existuje ­(Kdysi bylo těžké srovnat trojhvězdí Yamaha­-Plextor­-Teac s ostatními.­).
Tak dost kecání, zpátky k životu.
MiŠko

P.S. Domů si asi koupím Benq nebo LG ­(i NEC zůstává ve výběru­). Bude stačit, snad ­(závisí to na podpoře pro vypalování DVD­-Audio ve WaweLabu a Samplitude, což je klíčové­).
Odpovědět0  0
Jirka M. | 17.1.200515:44
Pekne napsano, ale pochop, ze deckam, ktery koukaj akorat na cenovku, tohle vysvetlujes marne. :)
Odpovědět0  0
Ladis (1) | 18.1.20059:39
Jenom doplnim miskuv prispevek postrehem: muj svara ma v PC DVDROM mechaniku Pioneer A04, proste hoodne starou a nektere originalni DVD mu uz ani nenacte a to i nova, nejeta co dostal od Jeziska, nektera se kousou. Media ­(vesmes se jedna o Verbatim DVD+R­) vypalena na me PX­-712 precte ve 100% pripadu. To take o necem svedci, ne?
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 23.1.200517:44
Hm, to je zajímavý. Nechytl horší kousek? Měl jsem problémy se samsungem ­(to teda bylo je CDRW­) a byl jsem ve svym okolí jedinej, poslali mi jinou a bylo to v pohodě. Jinak já samozřejmě Plextor nezatracuju, to vůbec ne.
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 23.1.200517:49
jen chci doplnit; možná ty pioneery vidim skrze růžový brýle kvůli dobrym zkušenostem audio technikou; tak uvidíme kolik lidí si bude stěžovat a prodávat v bazarech:­)­))
Odpovědět0  0
Jirka M. | 17.1.200515:31
Hehe, potrefena husa se ozvala! :o­) Priste tady nepis blbosti a nedostanes ode me studenou sprchu. ;­) BTW kdepak pisu, ze mam Plextora? :o Uz se Ti o Plexiku zda i ve dne, ze ho kolem sebe vsude vidis? ;D
Odpovědět0  0
BiG FooT (17) | 17.1.200522:18
U­'re just a wretch...
Odpovědět0  0
Jirka M. | 19.1.200516:26
Don­'t cry, kiddie... :D
Odpovědět0  0
gen (1) | 7.1.200520:14
Souhlasim s arny.LG je vyborna.
Odpovědět0  0
wenous | 7.1.20050:21
Mam uz asi pul roku DVD vypalku NEC ­- 2500 a musim rict, ze je super. Na 4­-rychlostni media Verbatim palim bez problemu 8­-rychlostne ­(stolni Panasonic cte bez problemu­). Upgradem firmware z ni muzu udelat DualLayer ­(pri cene DL medii zatim nebyl jaksi duvod­). Cipy od NECa pouziva, tusim, i Pioneer ­- takze asi proverena kvalita. Cena v porovnani s konkurenci velmi prizniva ­(konkretne Plextor nenabizi nic navic nez znacku a neprimerenou cenu­). A navic byla k mani v cerny barve :­)­) Nevim jak je na tom novejsi NEC 3500 a 3520, mate nekdo zkusenosti??
Odpovědět0  0
univerzal_shw1 (90) | 10.1.200515:11
jo, NEC je super, na ND­-3520 ted vysla recenze na cdr serveru a zatim to je podle nich nejlepsi NEC v historii a jedna z nejlepsich DVD vypalovacek vubec! Urcite se casem objevi recenze i tady.....
Odpovědět0  0
guzii (375) | 6.1.200522:35
Teac nebyl nikdy Teac ...
Odpovědět0  0
tomasjerry (229) | 9.1.200516:44
Ale bol, som stastnym vlastnikom CD ROM !!! TEAC 8x a 32x doteraz ziadne problemy.
Nadalej perfektne cita a obidve su super tiche. Kde su tie stare casi zaslej slavy
TEAC.
Odpovědět0  0
Piit | 6.1.200516:47
Vlastním novou DVD palírnu Lite­-On 1633SX externí USB2.0.........a začínají problémy.Audio výstup na čelním panelu je nefunkční ­- je total hluchý!!Spíše si myslím,že jde o SW záležitost.V XP jsem na CD­-ROM vlastnosti povolil a zakázal = nic platno...tak tu palírnu asi vezmu a vrátím ji.Nebo mě pánové někdo poradíte jak na to??Z NTB ThinkPad R50 valí zvuk z palírny OK........
Odpovědět0  0
Whill (16) | 6.1.200522:16
A mas to audio vubec zapojene? Jinak pokud ne, melo by ale stacit zapnout ­"povoleni digitalniho prehravani­" ...
Odpovědět0  0
komisar.durex | 6.1.200516:10
sakra nak nechapu co proti nim mate mam ve svym PC uz nekolikatou mechaniku zminovane firmy a ani jendou mi zadna neodesla atd ted mam v PC uz asi nak pul roku starsi model liteonu SOHW­-812S a bez jedinyho problemu a vypalil sem na ni uz aspon 50 DVD coz neni zas tak nejmin pri kapacite 4,7GB:­-­) a porad fakci:­-)
Odpovědět0  0
guzii (375) | 6.1.200516:35
jj, taky držím při liteonu, ale myslím, že tady nikdo nic proti nim neřekl. pomlouvaly se jen mechaniky teacu a ten má sice mechaniky od liteonu, ale tlačí si do nich vlastní FW. proto jsou podle mě tak špatný. jinak je v dnešní době liteon na špicče­-tady hned po LG
Odpovědět0  0
M.Stursa (8) | 6.1.200523:47
Řekl bych, že jestli je Lite­-On v něčem na špičce tak je to maximálně počet reklamací :­-­)­))
Odpovědět0  0
komisar_durex (53) | 7.1.20050:03
hm nevim schvalne se optam kamarada v PC firme....ale ja osobne je pouzivam od nepameti a doposavad sem nadmirru spokojen! neodesel mi ani jeden kousek a to uz sem jich mel asi 5 protoze mi jedno PC ukradli:­-­(­( a dalsiho Lite­-ONa ma fotrik a pak este segra a taky jen ty nej zkusenosti
Odpovědět0  0
M.Stursa (8) | 6.1.200523:48
Řekl bych, že jestli je Lite­-On v něčem na špičce tak je to maximálně počet reklamací :­-­)­))
Odpovědět0  0
guzii (375) | 7.1.200513:19
to z vás mluví zkušenosti?
Odpovědět0  0
DavaPreca | 6.1.200516:36
Pul roku a 50 DVD? To Vam povim, ze teda moc nezalohujete;­) Rada lidi zvladne vypalit 50 DVD za 14 dni a to bych rekl, ze to jeste s tema dnama prehanim:­) Dave
Odpovědět0  0
komisar.durex | 6.1.200517:22
nejsem zadna firma:­-)
Odpovědět0  0
DavaPreca | 6.1.200516:36
Pul roku a 50 DVD? To Vam povim, ze teda moc nezalohujete;­) Rada lidi zvladne vypalit 50 DVD za 14 dni a to bych rekl, ze to jeste s tema dnama prehanim:­) Dave
Odpovědět0  0
DavaPreca | 6.1.200516:37
Omlouvam se, ze jsem to poslal 2x, prosim pripadne redakci aby jeden prispevek smazala, diky
Odpovědět0  0
Wolf99 (2) | 6.1.200513:10
Proč nerecenzujete mechaniku PLEXTOR PX­-716A, nebo alespoň PLEXTOR PX­-712SA ?? Co má za smysl recenzovat starý skoro ­"výprodejový­" model.
Odpovědět0  0
myself (10) | 6.1.200523:14
je teda fakt, že tahle mechanika na trhu už chvíli je. na druhou stranu všimli jste si, že se na žádnejch českejch serverech moc nehrnou do testů rychlejch 16x mechanik? nemluvě o testech DL mechanik??? 16x média zatím neseženu na každým rohu, DL média jsou zas pěkně drahý. vůbec se recenzentům nedivím, že nechtěj likvidovat v testech média za 200­-300 korun! na cdr se dost často objevovala hláška ­- ­"naše poslední dual layer médium si necháme pro recenzi jinýho typu­", atd, no alespoň to přiznaj :­-­).
Odpovědět0  0
Jirka M. | 12.1.200511:24
Naopak, tahle mechaniku uz davno na trhu neni. Fakt smesne, recenzovat 6.1.2005 neco, co uz se 2 mesice neprodava a do zaporu spickovat s nezajivym DVD­-RAM, ale jediny zapor te mechaniky ­- ze neumi DL media ­- je zcela ignorovan. Opravdu podivna recenze a podivne nacasovana. Mozna autor hodla timto iniciovat zalozeni rubriky Retro, v tom pripade jako dalsi muze v unoru nasledovat test treba Yamahy CDR400t... ;)
Odpovědět0  0
broz (60) | 12.1.200516:39
Vazeny pane, uznavam, ze to neni nejnovejsi mechanika. Ale je to Plextor, a napsani recenze na ­"kultovni­" znacku se proste neodmita. Recenzovat budeme pochopitelne i novou PX716, jejiž uvedeni na trh provazely velke obtize. Proto jsme zatim uvedli recenzi na ­"starsiho­" predchudce PX712. Mimochodem, mechanika ­(PX712­) je bezne dostupna, mrknete treba k czechcompu, damellu, atd. ­(uz to zavani reklamou, pardon­). Vase zlehcovani DVD­-RAM je s prominutim hloupost. Jednak to byl prvni zapisovatelny format, a troufnu si rici, ze dodnes nejlepsi format mezi ­"palitelnymi­" DVD. Popis vyhod tohoto formatu oproti +­-R najdete na nasem serveru ...
Odpovědět0  0
Jirka M. | 17.1.200515:26
"Ale je to Plextor, a napsani recenze na ­"kultovni­" znacku se proste neodmita.­"

...netvrdim, abyste nepsali o Plextoru, ale prosim priste v aktualnejsi historicke epose :o­)


"Recenzovat budeme pochopitelne i novou PX716, jejiž uvedeni na trh provazely velke obtize.­"

...v Americe mozna prvni serii 716A stahovali z trhu, v Evrope, kde je i CR, zadne problemy s dodavkami nebyly a mechanika je i na ceskem trhu bezne k dostani od 10.12.2004.


"Mimochodem, mechanika ­(PX712­) je bezne dostupna, mrknete treba k czechcompu­"

...sorry, czechcomp neznam, ale pokud myslite Czech Computer, tak kdyz tam u mechaniky sviti: ­"Skladem: 0, Dodací lhůta: nebude­", tak snad i mene duvtipnejsim jedincum to dojde...


"Jednak to byl prvni zapisovatelny format­"

...prvni zapisovaci format byl tusim derny stitek, pak derna paska, atd. presto dnesni zapisovaci mechaniky derne stitky zapisovat ani cist neumi a je to tak dobre. Co je mrtve, nema se krisit. ;­)


"ze dodnes nejlepsi format mezi ­"palitelnymi­" DVD. Popis vyhod tohoto formatu oproti +­-R­"

...az bude stat DVD­-RAM 6,50 Kc, pak me budou udajne ­"vyhody­" zajimat... Zatim mi vedle ceny staci to, ze i jen cist to umi maloktera mechanika, o stolnich prehravacich ani radsi nemluvim...
Odpovědět0  0
broz (60) | 18.1.200515:09
Vazeny kolego, ocividne mate rad posledni slovo ... Pokud se pustime na tenky led ­"prvnich zapisovatelnych­" formatu a platforem, muzeme klidne pokracovat az nekam k paleolitu a diskutovat nad nastenymi malbami prvnich lovcu.ktere narozdil od dnesnich ­"medii­" vydrzi desitky tisic let.

Za zkomoleni jmena firmy se omlouvam, uz jsem s nim v diskusi manipuloval tolikrat, ze si pripadam jako jejich reklamni agent :­-­).
Odpovědět0  0
Jirka M. | 19.1.200516:34
Ad tenky led ­- A ja myslel, ze se bavime o pocitacich v dnesnim slova smyslu? :o V opacnem pripade samozrejme chapu, ze v kontextu k aktualnosti recenze se Vam vybavuji asociace na lovce mamutu apod. ;D

Jinak vidim, ze vsechny ostatni argumenty jste mlcky prijal, resp. proti nim jste zatim neprotestoval... a tak to mam rad. ;)
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.20051:20
Uznavam, ze Vase praveka invektiva je velmi vtipna :­-­) Cim dele budeme tento vyrobek probirat, tim starsi bude recenze, recenzent i ctenar. Ale to uz jsme se asi dostali nekam uplne jinam :­-­). Ve veci ­"vasich ostatnich argumentu­", je patrne, ze vyhody DVD­-RAM Vam unikaji. Doporucuji nasledující odkaz : http:­/­/www.panasonic.com­/industrial­/computer­/storage­/dvdram­/prods­/faq.htm
Odpovědět0  0
M.Stursa (8) | 20.1.20051:42
"nezajimavé DVD­-RAM­"? Vy jste asi nikdy s DVD­-RAM nepracoval, ze? Jinak byste podobnou stupiditu nikdy nerekl. Lidi vaseho typu, pane Jirko, mam moc rad, kritizujete neco, co nemuzete nebo nedokazete vyuzit. Osobne pouzivam prastarou DVD­-RAM Panasonic na zalohy DV videa, atd. Prestoze je to ­"mensinovy format­" je rozhodne nejlepsi. Premyslel jsem, ze si Plextora koupim, ale radeji pujdu do LG, ktera DVD­-RAM podporuje!
Odpovědět0  0
Jirka M. | 20.1.200512:08
Ctete pozorneji, az mi vyvratite tuhle vetu:

"...az bude stat DVD­-RAM 6,50 Kc, pak me budou udajne ­"vyhody­" zajimat... Zatim mi vedle ceny staci to, ze i jen cist to umi maloktera mechanika, o stolnich prehravacich ani radsi nemluvim...­"

...ma smysl se o DVD­-RAM bavit dal, jinak ani omylem, nebot udajne vyhody spolehlive tyto 2 uvedene nevyhody zastini... To se taky muzeme bavit o tom, ze je lepsi jit do uz zminovaneho derneho stitku, protoze se dal prelozit, poskrabat a stejne bude fungovat a i trvanlivost dat odhaduji na velmi velkou. ;)
Odpovědět0  0
Jirka M. | 20.1.200512:13
"Prestoze je to ­"mensinovy format­" je rozhodne nejlepsi.­" ­- skvela veticka, skoda ze prvni pulka vyznamove odporuje druhe pulce. :­) BTW procpak se asi ten format, i presto, ze je tu nejdele, stal asi mensinovym? Urcite ne proto, ze je ­"nejlepsi­" ­- resp. to si myslite mozna Vy, mozna jeste Vonasek ze sousedniho baraku, ale na to se v globalnim meritku nehraje...
Odpovědět0  0
broz (60) | 20.1.200520:51
Nemam dojem, že by si veta pred­-predrecnik z jazykoveho hlediska významově odporovala. Mozna znate anglický rceni ­(idiom?­) ­"the last but not the least­". Osobně rovnez zastavam nazor, že DVD­-RAM je povedeny format. Bohuzel, technologická vyspelost nemusi byt zarukou uspechu na trhu. Zvlaste kdyz technogie nejde ruku v ruce s dobrym marketingem. Uvedeni DVD­-RAM provazely prave popisovane problemy. DVD­-RAM byl trhu nejdrive, v dobe boomu CDR ­(97­-98­) nebylo zrovna nejlevnejsi a proto se DVD­-RAM orientovalo na specialni segment trhu .... Vubec bych DVD­-RAM neztracoval!
Odpovědět0  0
Jirka M. | 21.1.200514:29
Presne tak, technologicka vyspelost neni ani jedine a ani nejdulezitejsi hledisko, coz je v historii lidstva potvrzeno uz tolikrat, ze se az divim, ze nekterym tady kolem to dodnes nedoslo.
Odpovědět0  0
Noname | 6.1.200512:27
Takže si ještě počkám
Odpovědět0  0
M.Stursa (8) | 6.1.200523:24
Není vůbec na co čekat. Bude jen hůř. Výrobci vydávaj ryhlejší a rychlejší mechaniky, cpou to zákazníkům, přesvědčujou nás, jak děsně potřebujeme nový technologie, a v podstatě jen tahaj prachy z našich kapes. Mám dojem, že kompatibilita vypálenejch médií a kvalita zápisu je spíš horší a horší. Na co je mi 16x zápis, když můj DVD přehrávač nepřečte ani 12x pálený DVD+R video!
Odpovědět0  0
Ripper | 6.1.200510:41
Ale notak, pánové, výjimečné vlastnosti, a ne vyjímečné vlastnosti. Nebo to má mít něco společného s jímkou?
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 6.1.200510:47
Za tuhle chybu jsem zodpovědný já :­-­(. Právě si sypu popel na hlavu a odesílám na server opravu...
Odpovědět0  0
sid@worldmail.cz | 6.1.20058:55
nemám ve zvyku kritizovat, ale
-proč se zabýváte starou mechanikou, když je nová 716
-žádný test kvality vypáleného média ­(Plextools to umožňují­)
-tudíž docela zbytečná recenze
Odpovědět0  0
Pif (94) | 6.1.200512:38
Suhlas, stara mechanika bez podpory DL, rychlost 12x ­- naozaj netusim, cim by ma mohla zaujat. Jedine tak PlexTools. Obchody su plne novsich a rychlejsich paliciek za nizsiu cenu. Toto je uz mechanika vhodna do vypredaja. Rovnako si myslim ze v kvalite zapisu a aj mechanik ma plextor uz silnu konkurenciu, aj ked v tejto recenzii sme sa o tom nemohli presvedcit ­- kedze test kvality zapisu chyba.
Odpovědět0  0
Joystick | 6.1.20057:13
Tři věci:
1. TEAC už dávno není to co býval, nyní pro Teaca vyrábí mechaniky Lite­-On. A ty se se*ou jedna za druhou.
2. Pro redakci: Proč jste dělali recenzi na Plextora PX­-712A, když dnes se prodává daleko lepší PX­-716A, můj dealer už ani 712tku nemá. Taky dle ohlasu si myslím, že 716 je podstatně lepší kousek, než 712.
3. Jinak čtení poškrábanejch médií je u PX­-712A dost zoufalý, už z toho důvodu jsem si v době, kdy jsem byl šťastným vlastníkem 712A, pořídil druhou mechaniku, abych si mohl DVDčka z půjčovny vůbec pustit na PC.

Říkám že jsem vlastníkem 712A byl,ale už nejsem. Ač jsem se tomu dlouho bránil, tak LG GSA­-4160 je lepší.
Odpovědět0  0
jirikxyz123 | 6.1.20058:57
1. ani lite­-on uz neni co byval;­-­) za posledni 2 roky s nimi mam jen ty nejlepsi zkusenosti
2. distributor asi potrebuje vyprazdnit sklady a SH mu jiste rad pomuze:­-­]
3. souhlas
Odpovědět0  0
broz (60) | 6.1.200512:54
Uznavam, ze PX 712 neni nejnovejsi kousek HW, ale Czechcomp rozhodne nepotrebuje vyprazdnovat sklady :­-­). Plextory netestujeme tak casto, a tahle mechanika je ve svy rade skutecne vyjimecny kousek, byť mozna trosku kontroverzni ­- viz poskrabana media.
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 6.1.200513:02
Nemluvě o tom, Czech Computer rozhodně nedrží skladem větší zásobu otických mechanik než řádově jednotky kusů na produkt. Je to totiž reseller a nikoliv distributor :­-)
Odpovědět0  0
Štěpán Mrázek (372) | 6.1.200513:04
...a to jen pro nejprodávanější sortiment, zbytek je pouze na objednávku.
Odpovědět0  0
jirikxyz123 | 7.1.200514:13
sak o czechcompu tady ani v recenzi nepadlo ani slovo, ja psal distributor :­-­) takze ted ste se prokec pane broz:­-­)­))
Odpovědět0  0
broz (60) | 7.1.200523:05
Omlouvam, se patrne jsem zcela natvrdly idiot, ale nejak mi unika souvislost!? Netusim, kdo je oficialnim distributorem Plextoru pro ČR, ale mechanika v testu byla od Czechcompu ­- ­(neplacena reklama­).
Odpovědět0  0
broz (60) | 6.1.200513:03
Jeste k Teacu. Za posledni cca rok sla tahle znacka kvalitou hodne dolu. Tusim, ze posledni ­"teacove­" zelezo mela mechanika CD­-W552E, dalsi typy byly prevazne Lite­-ON. Jen doufam, ze alespon firmware je jejich :­-(
Odpovědět0  0
Likso | 6.1.200513:24
Tak to jseš na omylu, už od CD­-W548E to by ly všechno převzané shity, tahle 548 byla úplné fiasko, zreklamovaly se skoro všechny a měnily se za 552, což nebylo o moc lepší,sám jsem vyřizoval pár takových reklamací. Poslední pravý teac byl CD­-W540E, jehož jsem šťastným majitelem na záložním PC.
Odpovědět0  0
broz (60) | 6.1.200513:53
Priznam se, ze ten udaj ­- prvni OEM typ Teacu ­- jsem trochu strelil od boku.Teac CD­-W552E byl Lite­-ON, ale problemovy CD­-W548E byl ­(tusim­) Asus CRW 4816A.
Faktem je, ze Teac tehdy potreboval urychlene na trh dodat 48x CDR palirnu, aby drzel krok s konkurenci. Pokud si dobre pamatuju, tak neco podobneho udelal i u DVD ­- typ Teac DV­-516E ­(licencovany Pioneer 119­), rovnez potreboval dohnat konkurenci, tak vzal zelezo Pioneeru. Nicmene Pioneer byl celkem dobra volba. Mimochodem, ciste nahodou, mam CD­-W540E rovnez v pocitaci, a pres ­"stari­" mechaniky, maximalni spokojenost.
Odpovědět0  0
Whill (16) | 6.1.200522:25
No, k tomu DV­-516E ... v dobre vire, ze se jedna o kvalitu jsem si jej poridil a vetsi srot jsem nevidel, co nejdriv to poleti z okna az se naseru. Jinac vlastnim uz pomerne dlouho CDW­-524E a musim rict, ze ta mechanika precte i brusny kotouc a pali uplne excelentne a to i pres uz pomerne velke stari. Prave v dobre vire a po zkusenostech s CD­-RW od TEACu jsem si koupil onen DV­-516E, to jsem ale jeste netusil, ze TEAC uz neni TEAC :/
Odpovědět0  0
arny_71 (74) | 7.1.200511:26
Ja ma CD­-R palicku Teac 24x ­(presne modelove cislo si ted nevybavim­), mam ji a 3. rok a pali uplne excelentne. V dobe, kdy jsem ji kupoval, byl Teac na vrchlu a platil vedle Plextora za absolutni spicku. To uz ale HOODNE dlouho neplati, kazdy si to muze zjisit v diskusnich forech. Teac je dnes v lepsim pripade prumer.

Co se tyce te Plextor palicky, nijak extra dobry dojem na me neudelala. Sam mam LG 4163B a kdyz srovnam jeji grafy s timhle Plextorem, vyhrava LG. To uz vubec nemluvim o katastrofalnim vysledku cteni DL DVD­-Video, cteni druhe vrstvy je podle grafu u Plexe proste hrozne. U teto znacky bych cekal lepsi vysledky. ­(Nemluve o tom, ze neumi DVD­-RAM, coz je jednoznacne minus­).
Odpovědět0  0
Whill (16) | 7.1.200523:03
Dneska uz nelze ocekavat od nikoho nic :/
Odpovědět0  0
broz (60) | 9.1.200512:31
Vysledek DL Videa zase tak katastrofalni neni, zkuste ho podrobneji srovnat s ostatnimi testovanymi mechanikami, ktere rovnez maji v parametrech 16x cteni. Plextor stale vede ...
Odpovědět0  0
Laďa | 6.1.20051:05
čtení poškozených médií je pro mě u drazších mechanik nejdůležitější ­- mírně či více poškrábané médium není sci­-fi, ale každodenní realita, které nelze zabránit
slušnou mechanikou je teda podle mě Teac, a ani není drahý
Odpovědět0  0
guzii (375) | 6.1.20056:20
No pokud řekneš tohle o Teacu, tak buď nejsi soudnej, nemáš DVD­-RW od Teacu nebo jsi narazil na dobrý kousek!
Odpovědět0  0
myself (10) | 6.1.200523:06
tohle je fakt u Plextoru děsnej provar :­-­) nechapu co tím sledujou? nejedná se o ­"mírnej alilibismus­", jak píše autor, je to pěkná bouda na uživatele! představ si, že máš nejaký CD s hodně duležitejma datama, malinko ho škrábneš, a Plextor ho odmítne načíst. potud je to v pohodě, strčíš ho do jiný mechaniky a data ­"zachráníš­". ale co když to bude vypalený s tou Gigarec fičurou? kde takový disk přečteš? data budou prostě navždy v háji! pěkně děkuju za takovýhle technologie!
Odpovědět0  0
arny_71 (74) | 7.1.200511:14
Hodne dulezity data se pali pomalu, na kvalitni media a rozhodne bez nejakej psich kusu, umoznujicich nacpat na CD vic dat, nez urcuje specifikace.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.